Поне 4-ма убити и 8 ранени при стрелба във Вашингтонския Нейви Ярд

Един заподозрян е убит при стрелбата във вашингтонския „Нейви ярд”, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на високопоставен представител на американския флот.

Няколко души са убити и поне 8 са ранени при стрелба в Нейви Ярд, район на Вашингтон, където се помещава щабът на командването на морските операции на ВМС, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представител на Пентагона.
Според Ройтерс убитите са поне четирима убити, а ранените осем. Болница във Вашингтон е приела трима простреляни в Нейви Ярд в критично състояние, добавя агенцията.
Според различните източници нападателите са поне двама. Един от тях е обезвреден, друг остава в сградата, в която спецчасти се готвят да щурмуват 4-тия етаж, предават Ройтерс и Си Ен Ен. 
Според ИТАР-ТАСС нападателите са най-малко трима, единият облечен във военна униформа. Един бил изведен от строя, още двама се издирват, предаде агенцията, като цитира местната полиция. Според Франс прес в сградата, където се помещава щабът на Главно командване на морските системи към военноморския флот и работят около 3000 души, са прозвучали три изстрела.
Нейви ярд е най-стария флотски комплекс в САЩ. Там се намира ръководителят на Военноморски операции и щабовете на множество командни отдели на флота. Това е най-голямото от петте командвания на флота. То отговаря за строежа, закупуването и поддръжката на корабите и подводниците на флота и на техните бойни системи.
Заради стрелбата в Нейви ярд за кратко са били спрени пристигащите полети на вашингтонското летище "Роналд Рейгън".