„Взгляд”: Стрелбата в база на ВМС във Вашингтон е устроена от един човек

По последни данни жертва на нападението са станали 13 души, включително и нападателят, който е бил убит.

Власите на САЩ нямат информация, че мъжът, открил стрелба срещу хората в база на военноморските сили на САЩ във Вашингтон, е имал съучастник, пише "Взгляд", цитиран от Агенция "Фокус". 
„На този етап нямаме доказателства или указания, че е имало още един стрелец, въпреки че следствието все още не е завършило”, каза кметът на Вашингтон Винсънт Грей. Той уточни, че нападателят е влязъл в сградата с чужди документи. 
В понеделник в сградата на щабквартирата на командването на морските системи на ВМС на САЩ недалеч от центъра на Вашингтон бе открита стрелба, след което бе извършена частична евакуация на сградата. 
По последни данни жертва на нападението са станали 13 души, включително и нападателят, който е бил убит. Той е идентифициран от следствието като 34-годишния афроамериканец Арън Алексис. Във връзка със стрелбата, станала в непосредствена близост до Сената и Конгреса на САЩ, работата на двете ведомства беше преустановена. В разследването се включи ФБР, а полицията призова гражданите да не излизат на улиците, докато не бъдат открити виновните. 
Президентът Барак Обама нареди да бъде пуснат до половина флагът на Белия дом и знамената на други държавни учреждения в цялата страна и да останат така до 20 септември.