Ахмед Башев с манипулация издига протежето си Минка Капитанова за кандидат-кмет

Националното ръководство на ДПС е натрапило Минка Капитанова за кандидат-кмет на община Гърмен без изобщо да зачете мнението ни. Това съобщават за Югозапад News членове на Движението, които в защита на думите си, са предоставили скандален протокол от заседание на Централното оперативно бюро, проведено на 23 юли.  
От протокола става ясно, че Капитанова е одобрена за кандидат-кмет на общината близо месец преди да започнат събранията по клубове за номиниране на кандидатури за кметската надпревара в Гърмен.

Видно от протокола, подписан и от лидера на ДПС Лютви Местан, още на 23 юли членове на Централното оперативно бюро са подписали предложената от бившия кмет сега депутат Ахмед Башев – Минка Капитанова да бъде регистрирана в Общинската избирателна комисия в Гърмен като кандидат за кмет на общината от ДПС.

Документът е бил пазен в абсолютна тайна, но манипулацията лъсва в деня на регистрацията на Капитанова в ОИК.
Без срам и с ясното съзнание, че ще излъжат членовете си Ахмед Башев и общинското ръководство на ДПС започват да организират и провеждат събрания по всички населени места в общината, които стартират на 10 август. Хората без да подозират, че участват в постановка, добросъвестно дали свои номинации за кандидат-кметове за частичния вот на 29-и септември.
Освен Капитанова, в изборната рулетка като кандидати за кметския пост са включени и Рефат Ходжа, Феим Иса и Галип Мисирков. И тримата - нищо неподозиращи, че всъщност изборът отдавна е предрешен.
Формално Башев спазва процедурите по устав – издигнати са поне три кандидатури, и в ход влиза машинацията. Нещо повече - на 21 август Централното оперативно бюро насрочва заседание в централата на ДПС за узаконяване на взетото месец по-рано решение. Проформа, на същото заседание на най-високо ниво, са извикани и четиримата номинирани Минка Капитанова, Феим Иса, Рефат Ходжа и Галип Мисирков. Тогава публично ръководството обявява, взетото и пазено в дълбока тайна решение, че Капитанова е ще бъде кандидатът за кмет на ДПС.