Добрич е домакин на Деня на диалога между местната и законодателна власт

Мисия Добрич

29-09-2013, 10:45

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

В голямата заседателна зала на Община Добрич в понеделник от 11.00 часа ще се проведе Ден на диалога между местната и законодателна власт.

 Срещата се провежда във всички 28 области и е в изпълнение на решението на Общото събрание на Националното сдружение на общините в партньорство с Народното събрание.

Изпратени са покани до народните представители от Добричка област, областния управител, председателя на Общинския съвет и кметовете на всички осем общини от областта. Срещата е отворена за представители на медиите, на неправителствени организации и граждани. Темата на Деня на диалога между законодателната и местната власт е "Краткосрочни мерки за подобряване на нормативната среда за дейност на местното самоуправление". Целта е тази тема да даде възможност на всички общини да поставят конкретни наболели проблеми от практиката и да се потърсят заедно с народните представители работещи законодателни решения за тях.

Очакванията са ежегодните дискусии да допринесат за ползотворно взаимодействие и обща ангажираност в подобряване на законодателната база на местното самоуправление.