Новият сезон във Volley Mania започва с рекорд и мач между стари познайници

Спорт

05-10-2013, 11:02

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

В първенството ще участват 52 отбора

Любителската волейболна лига Volley Mania слага официално началото на деветия си сезон този уикенд. В първенството ще участват рекордните 52 мъжки отбора, разпределени в две дивизии.

Състезателната година стартира преди седмица с квалификациите за турнира за Купата на Volley Mania. "Останахме приятно изненадани, защото мачовете бяха много оспорвани и някои от отборите играха така, сякаш сме в края на сезона. Надяваме се, че първите двубои в първенството ще затвърдят тези впечатления", казаха организаторите на лигата.
Жребият и разпределението определиха първият официален мач в шампионата да е между Volleymania и Страхотните. Двата състава се познават отлично, след като играха заедно миналата година. Тогава Страхотните постигнаха две победи.
Програмата тази седмица включва и осемте мача от първия кръг за Купата на Volley Mania, които ще се изиграят в залата на ХТМУ в София.

От лигата припомнят, че до 10 октомври е срокът, в който заявки за участие могат да подават и женски отбори. До момента са се записали седем тима.