Иван Вълков: Отиването на предсрочни избори вече става наша основна цел

Мисия Бургас

06-10-2013, 06:10

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Депутати от ГЕРБ с приемни дни в Бургас и Айтос

Вторият вот на недоверие ще е на тема "инфраструктура", каза той

Отиването на предсрочни избори вече става наша основна цел. Обмисляме втори вот на недоверие, защото според нас това Народно събрание е в тотална парламентарна криза. Казвайки това, изобщо не подсилвам нещата. В последните две седмици от 6 заседания са се състояли две.

Това каза бургаският депутат от ГЕРБ Иван Вълков пред радио "Фокус". По неговите думи, след като новата Тройна коалиция – БСП, ДПС и Атака, не може да осигури кворум в Народното събрание, би трябвало правителството да подаде оставка и да се отиде на нови избори.

"Смятам, че това е най-коректното отношение, което те трябва да имат към българските граждани. Кворумът трябва да се осигурява от тези, които са управляващи и ако не могат да го осигуряват, тогава трябва да се отиде на предсрочни избори”, каза още депутатът. По неговите думи, отиването на предсрочни избори става а основна цел за ГЕРБ. Тох допълни, че още с избирането си това правителство е нелегитимно и по всички начини и с всички, разрешени от закона, форми и средства ще се борят за неговото свалят. Вторият вот на недоверие ще е на тема "инфраструктура", каза той.

"Лично мое мнение е, че която и тема да засегнем, няма да сгрешим, защото вече пети месец аз не виждам някакви сериозни ангажименти от страна на правителството, които предварително са поели и БСП, и ДПС, и Атака, да са реализирани в тяхната програма. Не виждам и основание за това, те да стоят повече на власт”, коментира Вълков като допълни, че специално за инфраструктурата нещата са отишли в пълна крайност.

Бургаският депутат каза още, че засега само се режат лентички на вече започнати обекти от предишното правителство и се отчита по този начин, че са направили 100-те мерки.

"Отворете документа, в който са записани 100-те мерки в първите 100 дни и вижте, че повече от половината са обекти, които са открити в последните няколко месеца, а от кого са реализирани тези обекти не се казва една дума. За това смятаме, че това е най-удачния вот, в областта на инфраструктурата, защото там има пълна абдикация", категоричен бе той. 

Според Вълков, за да има рейтинг НС и за да има достатъчно уважение от страна на българските граждани, трябва да се подаде оставка и да се отиде на предсрочни избори, на които суверена да каже действително кой трябва да го управлява.

"Това нелегитимно правителство, което е в момента, няма как да получи доверието на хората и то да управлява и съответно да реализира някаква програма или някакви реформи. Коя програма ще реализира? – Тази на БСП, тази на ДПС или тази на Атака, които в повече случаи, там където има проблемни точки, те тотално се разминават, даже се противопоставят едни на други, за плоския данък, за АЕЦ „Белене”. Да не говорим за това, че обещаха на безработните, че ще има 250 хиляди работни места, а сега се оказа, че безработицата отива към 13% и може би ще ги мине до Нова година”, посочи още Вълков. 
"Това ли са обещанията или ще чакаме 4 години, период в които тези 250 000 човека държавата ли ще напускат или ще чакат от небето да им паднат някакви средства. Според мен, това нещо е несериозно и за това този, който е обещавал и е излъгал хората, избирателите, които са гласувал за него, сега трябва да си понесе последствията. Те позорно избягаха от всичките си предизборни обещания", категоричен бе той.