Международен фестивал на младежкото творчество в Сливен

Животът

10-10-2013, 09:54

Снимка:

Община Сливен

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Доброволци, участници в проект на Младежкия дом в Сливен- "Младостта на Сливен днес, бъдеще на Европа утре.Наша отговорност, наше бъдеще" се срещнаха с кмета в заседателната зала на общинската администрация

Таня Евтимова, ръководител на проекта посочи, че по време на своята доброволческа служба 16 младежи от Италия, Грузия, Испания, Турция ще живеят и работят в Сливен за период от 1 месец и 1 година. Те ще се срещат със свои връстници от града и заедно ще подготвят фестивал на изкуствата.
Кметът поздрави младите хора за желанието им да опознават света и пожела пребиваването им в Сливен да доведе до нови преживявания и стимул за творчество им. Краткосрочният едномесечен престой по проекта ще продължи до 30.10.2013. През това време участниците ще се подготвят и проведат фестивал на младежкото творчество. Целта е да се популяризира доброволчеството като алтернатива за личностно надграждане и осмисляне на приоритети за живот, както и създаване на традиция за стимулиране на таланта и дарованията на младите хора от Сливен. Фестивалът на младежкото творчество ще се проведе под патронажа на кмета на Сливен Кольо Милев и ще е част от програмата на общината за честване празника на Сливен –Димитровден. Доброволците ще популяризират и организират фестивала и съпътстващите дейности, ще изготвят рекламни материали, ако имат определени таланти ще се включат в концертните прояви на фестивала, ще изготвят сценария. Дългосрочният проект „Наша отговорност, нашето бъдеще” е насочен към даване на повече информация на младите в борбата с „Трафика на хора”. Срокът за неговото реализиране започва на 1 ноември и ще продължи до 30.10.2014 година. Двама доброволци от Италия и Испания, и младежи от Младежкия парламент в Сливен при Младежкия дом, ще работят заедно с „Местната комисия за борба с трафика на хора. Таня Евтимова посочи, че с участието си в проекта, доброволците от чужбина и младежите от Сливен ще развитият своите творчески, организационни и езикови способности, ще работят в екип и ще създадат нови контакти. Проектът ще им даде шанс да се запознаят с българската и европейската култура и традиции, с ежедневието и стремежите на младите българи и с дейността на младежки организации от Сливен, региона и Европа.
Обща стойност на проекта 54 470 лева. Той се реализира с финансовата подкрепа на Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” по програма „Младежта в действие” ЕС, Дейност 2 – Доброволческа дейност.