Стартира ремонтът на рибарското пристанище в Поморие

Туризъм

10-10-2013, 14:37

Снимка:

pomorie.bg

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зелена светлина за ремонта на рибарското пристанище в Поморие

Проектът дава възможност за ефективно, безопасно и хигиенно оборудване за разтоварване и временно съхраняване на уловите

Започна реконструкцията, пристрояването и надстрояването на съществуващите и изграждане на нови допълнителни пристанищни съоръжения на рибарското пристанище в Поморие. Това стана възможно след като Министерски съвет на свое заседание наскоро учреди безвъзмездно право за строеж върху морското дъно на община Поморие, съобщават от Областна администрация в Бургас. 

Инвестиционната инициатива на общината за реконструкция и модернизация с цел достигане на необходимия капацитет за безопасно приставане, престояване и обслужване на риболовни кораби и за осигуряване на ефективно, безопасно и хигиенно оборудване за разтоварване и временно съхраняване на уловите, както и за подобряване на работните условия е изключително навременна и необходима част от изпълнение на общата стратегия за развитие на Бургаска област в частта и предвиждаща модернизация и обновяване на пристанищната инфраструктура на областта. 

Община Поморие е бенефициент по Оперативна програма за развитие в сектор „Рибарство“ и разширението ще се осъществи със средствата по програмата. С изпълнението на проекта рибарското пристанище  на Поморие в бъдеще ще предоставя много по-добри възможности  за швартоване, домуване и престой на рибарски кораби.