Извергът, връзвал сина си, моли за милост! Ще гледа бебе

Животът

10-10-2013, 14:52

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът решава за бащата - изрод

За 50 лева: Баща завърза и преби 5-годишния си син

Искат по-малко затвор за бащата, той се разкайва

55-годишният Димитър Дончев има второ дете от друга жена, с която живее. Това стана ясно днес в съда. Бащата, който върза на кол и преби 5-годишния си син Рангел, чакал бебе от Запрянка Маринчешка, докато изтезавал детето. Сега той има нов наследник на няколко месеца, който се нуждае от баща си. Това бе една от тезите на защитата на Димитър. Бяха поискани 3 вместо 5 години затвор, от които ще бъде приспадната годината, която той прекара в ареста. Друг мотив е и 83-годишната му майка с деменция, за която той трябвало да се грижи.

В съда Димитър каза, че съжалява за случилото се. По време на деянието не осъзнавал какво прави, но сега разбира. След серия от въпроси на съдия Миглена Рангелова той потвърди, че извършените над малкия Рангел изтезания не са били правилният метод на възпитание. Обвиняемият обеща, че ще възпитава по-малкото си дете ”както трябва”. Дончев заяви още, че не е виждал големия си син след зверската случка. По думите му никой не е довел детето на свиждане, след като майката се върнала от Гърция и взела Рангел от дома в Зелениково.

В същото време обвинението поиска по-висока присъда за бащата-инквизитор. От нормална човешка гледна точка е трудно да се обясни деянието на Димитър. Неговите признания са формални и имат за цел само да смекчат присъдата му. Районният съд бе благосклонен към обвиняемият, защото въпреки тормоза, той се грижил за Рангел. Той обаче му е родител и е негово задължение да го гледа. Така утежняващите вината обстоятелства са повече от смекчаващите, заключи прокурорът.

Защитата пък контрира, че признанията на Димитров са чистосърдечни. Той е осъзнал, че подобни методи на възпитание нямат място в XXI век, дори и ако детето е изгубило 100 лева, изтъкна адвокат Славчо Харалампиев.

 

Съединение бе потресено. На 9 и 10 септември м. г. Димитър върза на железен кол и изтезава собственото си дете. Бащата го ритал, биел, удрял му шамари, заради съмнение, че сина му е взел портфейл с 50 лева и кутия цигари. Гаврата и мъченията продължили два дни.

Детето бе спасено след сигнал на съседи. Полицаите останали шокирани от гледката. От ръцете, главата и краката на момчето текла кръв. Малкият бил в несвяст.