Стилиян Петров от Стара Загора е световен шампион по карате киокушин

Спорт

10-10-2013, 16:53

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Днес кметът Живко Тодоров връчи грамота и почетен знак на Община Стара Загора на световния шампион по карате киокушин в категория 75 кг. Стилиян Петров.

Състезателят на старозагорския Спортен клуб „Аскен“ завоюва титлата в тежък бенефисен мач по време на проведеното в началото на октомври 2013 г., за първи път в България, Световно първенство по карате киокушин в зала “Арена Армеец” в София. Участвали са 300 състезатели от 52 държави.
23-годишният състезател с треньор Асен Асенов приключва спортната си кариера с най високото спортно отличие. Започнал в СК „Аскен“ твърде млад – на 9 години, при сурови условия и несъвършена методика, без съвременните предпазни средства, натрупал много травми и умора, Стилиян решава да се откаже от активна спортна кариера, докато е на върха. Счита, че само с дух е успял да победи руския състезател, негов противник във финалния мач. Той получи поздравления от кмета Живко Тодоров и пожелания да се реализира успешно и като треньор в този спорт. Тодоров изрази благодарност за титлата, която допринася за утвърждаването на Стара Загора като град на спорта.