"В защита на пещерния човек" ни показва колко странни сме хората

Афиш

11-10-2013, 15:00

Автор:

Миролюба Евтимова

Всичко от Автора

Театър "Сълза и смях" представя най-успешната бродуейска комедия за недоразуменията между половете

Театър "Сълза и смях" ни въвлича в много смешни ситуации с "В защита на пещерния човек": брилянтно представление, спечелило сърцата на милиони зрители в повече от 40 държави на повече от 30 различни езика.

"Пещерният човек" е забавен и проницателен спектакъл за отношенията между мъжете и жените, предизвикващо бурен смях и у двата пола. По време на представлението зрителите честичко се побутват с лакет, разпознавайки себе си в историите, разказвани на сцената. Към днешна дата повече от 50 актьори в Америка, Европа, Австралия и Азия играят това представление. Много други се явяват на прослушвания и репетират, за да донесат смях и ново разбиране за взаимоотношенията между половете на различни сцени из целия свят.

Прокарващо пътя на помирението в съществуващите недоразумения между мъжете и жените, "В защита на пещерния човек" е играно за първи път през юни 1991 г. в Сан Франциско и скоро след това се мести в Далас. След година в Далас (вече неопровержим хит) "Пещерния човек" се играе в препълнени зали във Вашингтон, Филаделфия и Чикаго преди премиерата си на Бродуей през 1995 г. След две години и половина и 702 представления в Хелън Хайс Тиътър, "Пещерният човек" поставя рекорд като най-дълго играното солово представление на Бродуей. "Екстравагантно смешното и учудващо свежо изследване на пропастта между половете" (Чикаго Сън Таймс) прави "В защита на пещерния човек" "комедиен феномен" (Ню Йорк Таймс).