Ще бъде адски трудно, но България все още има шанс за Мондиал 2014

България има шанс за класиране на бараж за Мондиал 2014 в Бразилия, въпреки вчерашната загуба от Армения

За да завършим на второ място в групата, момчетата на Любо Пенев задължително трябва да победят Чехия на "Васил Левски". Срещата е във вторник, 15 октомври, от 21,15 ч.
Ако победим чехите с един гол разлика, Дания трябва да разгроми с 8:0 Малта, за да ни измести от второто място. 
Чудесна работа в наша полза снощи свърши попадението на Алберто Акуилани в 90-ата минута, с което Италия изравни 2:2 в Копенхаген. 

Ето и вариант България да стигне до баражите за Бразилия 2014:

България задължително да бие Чехия с три гола разлика или 5:3, ако Словения завърши 0:0 при гостуването си на Швейцария.  

Норвегия да победи Исландия в другия възлов двубой от същата група.

Словения да завърши наравно при гостуването на Швейцария.

Тогава на второ място в групата ще завърши Словения (пред Исландия), тъй като двата отбора ще имат по 16 точки, но балканците ще са с по-добра голова разлика. От актива на Словения ще бъдат извадени двете победи на отбора над Кипър. Така Миливое Новакович и компания ще останат с 10 точки в класацията на вторите отбори, които се борят за бараж, колкото ще има и България при победа над Чехия. 
Лъвовете обаче ще имат по-добра голова разлика, тъй като в момента словенците имат съотношение между отбелязани и допуснати голове 10:9, а нашите при победа с три гола над чехите ще са с голово съотношение 9:7, т.е. +2. 
Шансове за България има и при благоприятно развитие на битката в група D, но там всичко минава през грешна стъпка на Румъния у дома срещу Естония, което е малко вероятно. Разбира се, това трябва да бъде гарнирано и с поражение на Турция у дома от Холандия.


Остава само да се надяваме и късметът да е с нас !

Всичко за Мондиал 2014 можете да прочетете в Sportline.bg.