Съветникът от ГЕРБ: Местен мишок и тарикат поръча палежа на колите ми

Животът

15-10-2013, 16:20

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Посред нощ Гено Чобанов сам гасил горящите си возила

Знам кой е поръчител на палежа на автомобилите ми. Той е местен мишок и тарикат, прехранващ се цял живот със селски измами. Посочих го на полицията и сега чакам тя да си свърши работата. Това заяви пред "Марица" съветникът от ГЕРБ в община Съединение и председател на местния ловно-рибарски съюз Гено Чобанов, чиито коли бяха запалени вчера.

Неизвестни подпалиха в понеделник сутринта  около 4:24 ч. паркираните пред дома му на ул. "6-и септември" "Фолксваген Голф", "Опел Омега", "Мицубиши Паджеро" и "Хамър". По първоначални данни на полицията става въпрос за умишлен палеж.

"Случи се малко, след като се прибрах от полето, където имах работа. Включих телевизора и чух злосторниците. Реагирах светкавично, дори сам загасих единия от автомобилите. Ако пожарната беше дошла по-рано, а не на 20-тата минута, можеше да ги спасим всичките", разказа Чобанов. Той уточни, че палежът не е бил поръчан нито заради работата му като съветник, нито заради ловната му дейност.

Чобанов държи казаните за варене на ракия в Съединение. Той е и председател на местния ЛРС и известен още като създателя на лова в Съединение. Дружинката му е една от най-големите, в нея членуват прокурори и общинари.

Гено Чобанов, или бай Гене, както е познат в Съединение, е известен с това, че е превърнал двора на къщата си в зоологическа градина. В нея развъжда около 100 вида различни птици, сърни, елени, пауни, фазани, яребици, зайци, които пуска след това на свобода. По същия начин се грижил и за ранените животни, разказват в града.

Името на Чобанов се прочу преди време, когато заедно с ловци свикаха национален протест. Те не се съгласиха със задължителното сдружаване на ловците според промените в Закона за лова и опазване на дивеча. Протестът бе и срещу извънредните правомощия, които се дават на председателя на националното ловно сдружение и субективизма при одобряването на дружинките.

През 2009 г. от закриване бяха заплашени 70 групи на ловци от цялата страна. Дружинката в Съединение трябваше да се обедини с пловдивската, въпреки че имаше 900 членове и поле от 22 хиляди хектара. Тогава Чобанов заяви, че са готови на радикални действия, за да запазят своята самостоятелност.

Според приятели на бай Гене той се изправил открито и завел куп дела, които впоследствие спечелил срещу родните институции и бракониери.

Ловец №1 на Съединение се опълчи и срещу ЛРС "Сокол", коeто беше монополист по отношение на ловните стопанства в района на Пловдив, пише trud.bg.