Обучение по ключови компетентности ще преминат служители на Община Стара Загора

Мисия

16-10-2013, 18:18

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Общо 413 души от общинска администрация ще бъдат обучени по проект „Обучение на служителите в Община Стара Загора за повишаване на административния капацитет”

Стойността на проекта по ОП „Административен капацитет“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд, е 87 904,28 лв. по договор за безвъзмездна финансова помощ от 22.05.2013 г. Общата цел на проекта е повишаване на административния капацитет в Община Стара Загора чрез обучение на служителите в общинската администрация, кметовете на кметства и кметските наместници, обясни на пресконференция ръководителят на проекта Цена Велкова, секретар на Община Стара Загора.
Обученията, които започват на 18 октомври, ще обхванат 360 служители в общинска администрация , 50 кметове и кметски наместници и 3 служители от отдел „Информационни технологии“, които ще бъдат обучени от Института за публична администрация.
Обучението на останалите ще се проведе от Дружество по ЗЗД „Аболеон - Алфа“. Продължителността на проекта е 12 месеца, като обученията ще се провеждат извън територията на общината предимно през почивните дни.
Обучението по "1С Предприятие" обхваща 80 служители за изграждане на компютърни компетентности за работа с платформата.
Общо 50 кметове на кметства и кметски наместници ще преминат базово обучение по компютърни умения MS Office 2007/2010.
200 служители на ръководни и експертни длъжности в общинска администрация ще бъдат обучавани за изграждане на мотивираща и спокойна работна среда, за подобряване на микроклимата, чувството за колегиалност и екипност. В умения за подобряване ефективността на работа, както и управление на стреса, ще се обучават 40 служители на ръководни и ключови експертни длъжности. Обучението в лидерски умения и екипна ефективност е за 40 служители на ръководни длъжности, които ще се обучават да изграждат ефективни и работещи екипи, мотивираща и спокойна работна среда, отворена към интегрирането на всички служители в екипа. Специфичните цели на проекта са повишаването на капацитета на служителите чрез подобряване на квалификацията и повишаване на мотивацията им.