Пловдив чества Международния ден за борба с трафик на хора

Животът

18-10-2013, 07:07

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трафикът на хора съществува - информирай се!

Трафикът на хора е съвременната форма на робство!

Днес за седма поредна година Пловдив чества международния ден за борба с трафик на хора. С цел да се даде широка гласност на проблемите, свързани с явлението Трафик на хора, да се повиши обществената осведоменост, да се развие гражданска нетърпимост към него, да се популяризират мерките и действията, които се предприемат за противодействие на трафика и ликвидиране последствията от него, Местната комисия за борба с трафик на хора – Пловдив организира и проведе комплекс от мероприятия.

През изтеклите години до момента в нашия град този ден редовно е бил отбелязван с различни събития и прояви, свързани с темата. Инициатори са били Националната комисия за борба с трафика на хора и Регионалният център на Международна организация по миграция, като измежду местните партньори винаги на първо място е стояла Община Пловдив.

Трафикът на хора е част от международната организирана престъпна дейност. Печалбите от трафик могат да се сравняват само с тези от незаконна търговия с оръжие и наркотици. Криминалните групировки действат чрез насилие и заплахи. В множеството от случаи, трафикантите отнемат личните документи на жертвите си.

За по-голямата част от обществото този проблем звучи нереален или далечен от тях, но истината е, че това е една от най-големите опасности в България.