Благотворителна разпродажба на картини в помощ на деца от домовете

Варна Лайф

18-10-2013, 11:28

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Над 100 произведения на изкуството, на повече от 40 български и чуждестранни автори са включени в новия каталог на фондация „Свети Свети Константин и Елена”

Традиционната благотворителна кампания за разпродажба на произведения на изкуството, организирана от Фондация „Свети Свети Константин и Елена“, старира днес, в деня на покровителя на художниците Свети апостол Лука. Инициативата е в подкрепа на децата в неравностойно социално положение от домовете „Другарче” и „Княгиня Надежда” във Варна и помощно училище - интернат „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Кривня.

Над 100 произведения на изкуството, на повече от 40 български и чуждестранни автори са включени в новия каталог на Фондацията. Сред тях са творби на едни от най-добрите и световно-признати български автори - Павел Митков, Димитър Манолов, Стоимен Стоилов и Васил Петров.
С част от средствата от предходни разпродажби и тази година Фондация „Свети Свети Константин и Елена”, с любезното съдействие на галерия „Графит” и галерия „Арт Маркони”, поръча изработката на произведения на изкуството, с които да обогати фонда си. По традиция част от произведенията са предоставени изцяло или частично безвъзмездно от своите автори.
Благотворителната кампания ще премине през няколко етапа:
През октомври и ноември ще бъде разпродажбата на произведенията от фонда на Фондацията в Хотел & СПА Азалия, к.к. Св. Св. Константин и Елена и онлайн кампания в сайта (www.foundation.bg) и Фейсбук страницата (www.facebook.com/foundation.bg) на Фондацията.
В началото на месец декември произведенията на изкуството ще бъдат изложени за закупуване в галерия „Графит”. В изисканата и артистична атмосфера на галерията всеки, който има желание ще има възможност да получи професионална консултация и да закупи картина или пластика, с което да подпомогне благородното дело.
Закриването на кампанията в галерия „Графит” ще бъде отбелязано с благотворителен коктейл, на който традиционно присъстват първите мъже и жени на политиката и бизнеса в града, артисти, музиканти, представители на медиите.
Благотворителната разпродажба на произведения на изкуството 2013 има за цел да осигури не само необходимите ежегодните ремонтни дейности в трите институции, но и да акумулира средства за така необходимото духовно и културно израстване на децата в неравностойно социално положение.