С колорит, авангард и неповторим дух Бургас ще спечели представянето на страната през 2019 г.

Според бургаския градоначалник неповторимият бургаски дух, мистерията на Странджа, хилядолетната история на Несебър и Аполония ще дадат блясък и цвят, така че Община Бургас да спечели състезанието за български град - кандидат за Европейска столица на културата

Неповторимият бургаски дух, мистерията на Странджа, хилядолетната история на Несебър и Аполония ще дадат блясък и цвят, така че Община Бургас да спечели състезанието за български град - кандидат за Европейска столица на културата. Това каза кметът на Община Бургас Димитър Николов на пресконференция с участието на кметовете на градовете, кандидати за „Европейска столица на културата 2019”, която се провежда в Министерство на културата, предаде Агенция „Фокус”.

„Изкуство и култура – част от тази атмосфера на Бургас е създадена от много години. Бургас е град на бохемия, на море. Дълги години нашите съграждани са успявали да създават този колорит, авангард и неповторим дух на града. Аз съм изключително горд и щастлив, че в инициативата Културна столица на Европа ние участваме с целия бургаски регион”, добави Николов.
„За нас е важно именно Бургас да представлява България през 2019 г. Аз се радвам, че през този период на подготовка всеки имаше възможност да събере максимално сили и да покаже чар и вдъхновение. Мисля, че това ще бъде и нашето мото следващата година”, каза кметът на Бургас.