Жители мина Черно море вървят по 2 км пеш след последната спирка

Общински съветници от ГЕРБ предлагат промяна в маршрута на линия 61, която да спира в центъра на селото и в двете посоки

Промяна в маршрута на автобусната линия за мина Черно море и Рудник предлагат общинските съветници от ГЕРБ.

Според Димитринка Буланова-Митрева, Карамфилка Апостолова и Диян Димов N61 трябва да спира в центъра на селището и в двете посоки. Местните депутати вече са входирали докладната в ОбС.

"Проведохме срещи с кмета на м.с. Черно море Любомир Събев, който подаде искане за промяна на маршрута на автобусната линия. Разговаряхме и с жители на селището, които срещат проблем с пътуванията.

Те са инициирали и подписка, в която са настоявали да се промени маршрута на линията, като автобусите да се отклоняват към централната част на селото, където да спират. В момента транспортното обслужване на м.с. Черно море и с. Рудник по автобусна линия N61 се извършва от "Бургасбус" ЕООД”, коментираха общинските съветници от ГЕРБ.

В мотивите си те изтъкват, че до 2012 г. по автобусната линия в м.с. Черно море е имало една спирка на централния път в източната част на селото, на която автобусът спира и в двете посоки на маршрута.

Разстоянието от там до западната част на селото е около 2 км, което значително е затруднявало жителите, защото се е налагало да извървяват по 4 км дневно.

"Към настоящия момент автобусът отива до центъра на селото само на отиване към Бургас. Но се създава неудобство за пътниците, които искат да ползват спирката в центъра, а са принудени да отидат първо до с. Рудник. Проблемът остава и за кондукторите, които трябва да таксуват гражданите до там, а не до м.с. Черно море”, аргументират се още от групата на ГЕРБ в местния парламент.

Предстои предложението да бъде разгледано като точка от дневния ред на предстоящата сесия на ОбС-Бургас на 29 октомври.