СИХРЕ 2013 – симбиоза между професионалисти в ХоРеКа сектора и онлайн кулинари

Парите

22-10-2013, 18:25

Автор:

SofiaUtre

Всичко от Автора

COOLинар - серия от събития, посветени на кулинарното изкуство и любовта към вкусната храна и напитки

От 6 до 9 ноември по време на 13-ото издание на СИХРЕ  в Интер Експо Център – София ще се проведе първото издание на COOLинар - серия от събития, посветени на кулинарното изкуство и любовта към вкусната храна и напитки.

Събитието ще срещне собственици на дигитални медии с кулинарна тематика – блогове и сайтове с рецепти, онлайн общности за кулинария, форуми за кулинария и социални мрежи с производители на храни и оборудване, собственици на ресторанти и хотели, професионални готвачи, сомелиери и бармани. На специализираното изложение за хотелско и ресторантско оборудване ще се представят и водещи компании в професионалното кухненско оборудване за ресторанти, барове, хотели, хипермаркети и супермаркети с топлa точкa, кафенета и кетъринг компании. Посетителите ще могат да разгледат цялостни решения за оборудване на "Sushi" ресторанти  и да се запознаят с невероятна гама от аксесоари за декорация на кафенета, пъбове, а дори и пекарни.

За идеята COOLинар, нейното място на специализираното изложение разказва нейният създател, специалистът по социални медии Иво Илиев.

Тази уникална по рода си среща обещава да се превърне в един от основните акценти на 13-ото издание на СИХРЕ. Защо избрахте именно това изложение за среда на платформата?

COOLinar обединява под един покрив професионалисти, производители, медии и техни клиенти и партньори в сферата на кулинарията, здравословното хранене, професионалното оборудване и продукцията на храни и напитки. Тази уникална симбиоза е подплатена със серия от разнообразни, полезни и интересни събития, събрани в двудневна програма. Именно поради тази си концепция COOLinar пасва отлично на изложението.

Участниците в COOLinar ще имат възможност да готвят на професионалните уреди, които ще бъдат използвани и за националните квалификации за конкурса Bocus D`or, дали според Вас това ще бъде допълнителна предпоставка за атрактивно представяне?

Определено да! Истинско удоволствие е за всеки готвач, професионалист или любител, да използва висококачествени професионални уреди не само защото с тях готвенето е много по-приятно, но и защото любителите на кулинарията ще се докоснат до атмосферата на големите професионалисти. Това ще е едно наистина хубаво изживяване за всички участници на кулинарните битки по време на COOLinar!

Блогърите и онлайн активните хора, чието хоби е готварството как се чувстват преди тази реална среща с професионалистите в ресторантския бранш и какво очакват от самото събитие?

Всички са много позитивно заредени. Става дума за отборно кулинарно състезание, където всеки от участниците ще съчетае креативност, любовта си към кулинарията и отборната игра, за да се получат вкусни и атрактивни готварски шедьоври. Смятам, че това ще е не само предизвикателство за всеки, но и едно забавно и много интересно мероприятие.

Вярвате ли, че подобен формат би имал приложение в другите специализирани форуми, които Интер Експо Център - София организира?

Едно е сигурно - хората обичат разнообразие и могат да го намерят в Интер Експо Център - София. Програмата на COOLinar дава точно това - разнообразие и съчетание на интересното с полезното. Вярвам, че именно разнообразните за аудиторията събития са успешен формат.

СИХРЕ 2013 ще се проведе паралелно с форумите на хранителната индустрия: Интерфуд и дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното.