Общината отделя допълнителни средства за спорта в Бургас

Спорт

23-10-2013, 13:31

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Връчиха поздравителни адреси на изявени спортисти по бойни изкуства

Шестима бургаски спортисти получиха поздравления за добрите си постижения в областта на бойните изкуства на официална среща днес. Това са 12-годишната  Теодора Тодорова , която се завърна със златен медал  от Световното първенство по шотокан , Христо Златев - вицесветовен шампион в категория "Деца" от Световното първенство в Сърбия,  Йордан Янков /Руския/ - сребърен медалист от Световното първенство в Сао Паоло, Атанас Божилов -  бронзов медалист  в кат. 81 кг. от Световното първенство по кик бокс в Сао Паоло, Емил Вълков - класирал се  на второ място на Европейското първенство по кикбокс за кадети в Криница, и Ганчо Вълков - трето място от Европейско първенство по кикбокс за кадети. 

 "Отличното ви представяне на най-големите състезателни форуми за пореден път доказа, че Бургас е град на шампиони , а успехите ви са най-добрият ни посланик пред спортния свят". Това заяви д-р Лорис Мануелян , зам.- кмет "Здравеопазване, Социални дейности и Спорт".

"Благодарим за подкрепата и се радваме, че оправдахме доверието, което ни гласува Община Бургас". Това сподели Асът на спортен клуб "Самурай" -  Йордан Янков , минути след като получи благодарствен адрес от името на кмета Димитър Николов .

На пресконференцията  стана ясно, че Общината е отделила солиден бюджет за подпомагане на състезатели, които планират участие в Европейски или Световни първенства.

"От другата година ще се заложат допълнително средства и ще се търсят нови възможности за развиване и популяризиране на спорта в нашия град", добави Веселина Деведжиева, началник Отдел "Спорт".

На срещата присъстваха двама от треньорите на успешните бургаски състезатели - Иван Тодоров от карате клуб " Ронин" и Васил Вълков от спортен клуб "Интер".