Кредитът за Флората от фонда за регионално развитие, банката - избрана в МРРБ

От общината отговориха на нападки на социалистите, които ги обвиниха във финансова изгода

Община Бургас е кандидатствала за финансирана на проекта за цялостен ремонт на Флората към фонд за регионално развитие, а не към банка. В МРРБ е извършен изборът на банка - кредитор, чието име впоследствие просто ни бе съобщено.

Така отговориха от местната администрация на отправени по-рано днес критики от БСП по темата.

Според общинският лидер на червените Евгений Мосинов банката-кредитор била избрана без търг и финансовата изгода била спорна, а вината била на местната администрация.

От общината светкавично реагираха с горното обяснение и препоръчаха на социалистите да отправят тази критика към МРРБ, тъй като изборът на банка е направен именно там.

"В пълно съответствие със Закона за общинския дълг местната администрация вече проведе обсъждане за поемане на общински дълг по проект за изграждане на експозиционен център "Флора Бургас".

То не беше уважено с присъствието на общински съветници. Нито на самото обсъждане, нито по друг повод до настоящия момент в Община Бургас са постъпвали възражения по поемането на общинския дълг", казаха още оттам.

От местната администрация подчертаха категорично, че желанието им не е да ремонтират постоянно старата конструкция от миналия век, а да изградят нещо красиво и трайно, което носи приходи, а не само разходи на града!