10 от Марек удариха Спартак (Вн) с гол в 93-ата минута

Спорт

03-11-2013, 11:00

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

"Соколите" отстъпиха на лидера в "Б" група с 1:2 на Коритото

Отборът на Спартак Варна отстъпи на лидера в "Б" група Марек (Дупница) с 1:2 в среща от 12-ия кръг на първенството, играна във Варна, пише Sportline.bg. Това е трета поредна загуба за тима на Георги Иванов-Геша. Соколите може да съжаляват за изпуснатата точка, тъй като секунди преди последния съдийски сигнал резултатът беше 1:1. Гостите се добраха до успеха с гол на Николай Хаджиниколов в добавеното време. Преди това Димитър Георгиев откри за гостите, а Джихат Кямил се разписа за варненци след почивката.

 

В първите минути двата отбора се вкопчиха в здрава битка и не успяха да създадат опасни положения пред една от двете врати. Така се стигна до 33-ата минута, в която таранът на Марек Еньо Кръстовчев изпълни пряк свободен удар, топката рикошира в стената и попадна в Димитър Георгиев, който от близко разстояние не сгреши - 0:1.

 

След почивката възпитаниците на Георги Иванов – Геша се хвърлиха да изравняват. В 63-ата минута Калоян Иванов се размина с гола, след като засече с глава центриране от корнер. Десет минути по-късно късметът се усмихна на варненци и Дхихат Кямил изравни след асистенция на Янаки Смирнов. В 80-ата минута Борислав Николов от тима на дупничани направи страхотна глупост и остави Марек с 10 души на терена. Той получи директен червен картон, тъй като изрита без топка падналия на земята Беадир Беадиров.

 

В третата минута от добавеното време гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар и Николай Хаджиниколов с прекрасно изпълнение шокира домакините за крайното – 1:2.

 

След поражението Спартак остава на 12-то място с актив от 10 точки. В последния кръг от полусезона варненци гостуват на Витоша (Бистрица), след което отборът ще бъде разпуснат в почивка.

 

Спартак 1918 - Марек 1:2

 

Голмайстори: 0:1 Д. Георгиев (33); 1:1 Кямил (73); 1:2 Хаджиниколов (90+3)

 

Спартак 1918: Банков, Дамянов, К. Иванов, Ст. Иванов, Събков (63 – Николов), Желязков, Донев, Коруджиев, Смирнов, Кямил (90 – Арнаудов), Беадиров (90 – Маринчев)

 

Марек: Белчев, Б. Николов, Лахчев, Виячки, Пидев, Диков (75 – Янчев), Андонов (90 – Апостолов), Манолов, Кръстовчев, Д. Георгиев (61 – Хаджиниколов), Тончев

 

Жълти картони: Дамянов, Коруджиев, Кямил (Спартак); Диков (Марек)

 

Червен картон: Б. Николов (Марек)

 

Съдия: Румен Христов

Стадион: „Спартак“