Тошо Тошев: Списъкът "Комисари на подмяната" е тоталитарен идиотизъм

Най-доброто от печата

11-11-2013, 06:29

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Главният редактор на "Преса" припомни, че във времето на социализма е имало списъци с удобни и неудобни хора, както и такива, които са разрешавали едни неща и са забранявали други

Така нареченият списък с "врагове на народа", в който попадат десетки журналисти, е създаден от хора, които не признават други авторитети освен своя собствен. Това заяви главният редактор на в. "Преса" Тошо Тошев, който бе обявен за "баща на политическата манипулация".

"Не занм откъде да тръгна. Истината е, че въпросът е наистина интересен и защо Тошо тошев го има няколко пъти. Няколкото пъти се дължат на няколко други имена. Безспорно тези които аз лично познавам като Елена Кодинова и Люба Русева - безспорно кадърни хора - със свое име, свой почерк в журналистиката, хора свързани с мен като главен редактор на в. "Преса". За жалост не съм близък с Русева - не се познавам лично с нея - мои сътрудници кореспондерит пряко, но тя е една много добра, много мислеща и много добре владееща думите журналистка. И просто чета я с удоволствие" - каза Тошо Тошев. Но защо аз безспорно съм интерес на анонимните създатели на този списък - по простотата причина, че през целия преход аз в някаква степен съм на върха на журналистическата вълна и преди всичко вестникарската. Дотолкова доколкото през първите 15 години на този преход доминацията в медийната реалност са вестни;ците, естествено аз да съм интересен - за такъв топ списък! .

"А защо аз съм нарочен и обявен за баща на българската манипулативна журналистика" - продължи главният редактор на в. "Преса". "Понятието манипулация е много сложно и има няколко значения. Едно от тях е умението да убеждаваш.

Главният редактор на "Преса" припомни, че във времето на социализма е имало списъци с удобни и неудобни хора, както и такива, които са разрешавали едни неща и са забранявали други. Сега ситуация напомня за тоталитарните времена. Той призова хората да не се делят на млади и стари, леви и десни, а политиците да се разграничат от подобни списъци.