Бургазлия мина на червено до КАТ с две дечица на задната седалка

Хлапетата нямали и предпазни колани, разказват очевидци

Клип с бургазлия, който минава на червено на светофара до КАТ, возейки две деца без колани на задната седалка, бе публикуван в социалните мрежи.

Михаил Попов, който е съучредител на фондацията "Безопасни улици от Валя" и национално движение "Червена пътека" е заснел потресаващото видео.

"Вътре зад шофьора стояха две деца, които не бяха обезопасени по никакъв начин, за разлика от шофьора, който се беше опасал добре с колана", обяснява той. 

"Ужасно много са тези, които не спазват правилата, но когато минаваш на червено, а в колата са децата ти, значи си пълен идиот", коментират очевидци на случката.

Попов е лично ангажиран с каузата за по-голяма безопасност на пътя и повишаване културата на водачите след като неговата племенница - 12 годишната Валя Димитрова, беше блъсната на пешеходна пътека и почина. 

Майката на малката Валя Мария Димитрова също се бори за каузата за повече толерантност на пътя от страна на шофьорите. За изключителния си принос за сигурността и безопасността на пешеходците Мария е номирана за тазгодишните награди "Бург на годината".

Видеото виж тук