Благотворителен търг помага на дечицата от дом "Св. Николай Чудотворец"

Животът

15-11-2013, 11:29

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж топ красавиците в конкурса "Мис Бургас България" (СНИМКИ)

Част от средствата ще бъдат дарени и за лимфодренажен уред, който е особено важен при лечението на онко заболявания

 Благотворителен търг с детски картини ще се проведе по време на конкурса "Мис Бургас България" 2013. Средствата ще бъдат разпределени между хлапетата от дневен център за деца с физически и умствени увреждания "Св. Николай Чудотворец", които са и автори на творбите, и закупуването на лимфодренажен уред. Той е особено важен при лечението на онкологични заболявания.

По повод Международния месец за борба с рака 30 бургаски дами получиха възможност да проверят здравния си статус, включващ гинекологичен преглед и цитонамазка при известни бургаски специалисти. Това стана възможно благодарение на организаторите на конкурса за красота.

"Добротата, любовта и съпричастността към по-слабите и нуждаещите се, са качества които всеки един от нас трябва да притежава! Именно поради тази причина съм решила на 29 ноември всички претендентки за короната на Мис Бургас 2013 заедно с миналогодишните победителки, да посетят децата от центъра за настаняване от семеен тип "Ронкали". Момичетата са се подготвили с много добро настроение и изненади, сигурна съм че ще зарадваме малчуганите", сподели организаторката на конкурса Ваня Кирова.