Блогър доказа, че "Йовчев или лъже или не знае какво се случва"

Иво Божков представи кадри, които показват, че въпреки дадените гаранции на вътрешния министър Цветлин Йовчев, че данни на протестиращи не са били, не са и няма да бъдат събирани, това всъщност се случва

Доказателството е заснето през нощта на 13 ноември.

Тогава полицаи поискали личната карта на жена, която искала да премине отвъд полицейските ограждения и да отиде на протеста пред Народното събрание, съобщават Нова ТВ.

Блогъра сподели, че според него има 2 възможни хипотези за разминаването между това, което се случва и това, което казва министър Йовчев и те са:

Първата хипотеза е ,че министър Йовчев знае какво се е случило, има информация за провежданите снемания на лични данни и това означава, че той в ефир пред цяла България излъга. Другата хипотеза е, че той не знае какво се случва в неговото ведомство и съответно неговите разпореждания не се изпълняват”.

Преди три дни Цветлин Йовчев заяви от ефира на Нова ТВ, че Полицията не е превишила правата си на протестите. Той отрече информацията, че е била събирана информация за хората, които протестират.

"В тази връзка, категорично - нито сме събирали, нито събираме, нито ще събираме информация за хората, които протестират. Напротив. Аз лично ще дам всичко от себе си за правото на всеки да излезе да протестира за своите права и за това нещо да се промени в тази държава”, каза министъра.