Отложиха дело за подкуп срещу бивш полицай, заради смяна на адвоката му

Крими

18-11-2013, 13:56

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Процесът бил сложен

           Окръжният съд в Добрич, отложи наказателно дело срещу 39-годишния Иван Г. П. от гр. Добрич по искане на упълномощените от него двама нови адвокати.

Иван П. е подсъдим по обвинение на Окръжна прокуратура – Добрич, за това, че на 27.11.2012 г. около 14 ч. в гр. Добрич, в качеството си на длъжностно лице – полицейски орган в Първо РУ „Полиция” в гр. Добрич, е поискал и приел дар – 200 лв., които не му се следват, за да не извърши действие по служба – да състави Акт за установяване на административни нарушения за констатирани нарушения по Кодекса за застраховането и по Закона за движението по пътищата, извършени на 23.11.2012 г. в гр. Добрич от 27-годишен добричлия.

          Съдът изслуша днес вещото лице, изготвило дактилоскопна експертиза. Експертът обясни, че вероятната причина да не са намерени дактилоскопни следи по изследваната от него найлонова торбичка, е времето.

Предвид сложността на процеса, и за да не се наруши правото на защита, съдът намери, че необходимо делото да бъде отложено за 16.12.2013 г.