Ученици от Добрич, Варна и Констанца участват в „Иновационен лагер“ по предприемачество

Животът

19-11-2013, 17:32

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

В сградата на ВУМК  - Добрич, стартира инициатива по случай Световната седмица по предприемачество, организирана от английската гимназия „Райко Цончев“ и Висше училище Международен колеж. Участници в събитието са ученици и преподаватели от ЧПГТП „Райко Цончев“, Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“-Добрич, Професионална гимназия по икономика „Др. Иван Богоров“-Варна и гимназия „Овидиус“- Констанца (Румъния).

Събитието ще продължи и утре, като през първия ден се проведе семинар на тема „Успешната практика на един предприемач“, в който реализирали се студенти на ВУМК споделиха  техния личен успешен предприемачески модел. Това бяха предприемачите Биляна Петрова и Масимо Бонато, завършили магистърската програма MBA на ВУМК и Университета Кардиф Метрополитън, заемащи мениджърски позиции в големи компании и Виктор Генчев, завършил специалност Маркетинг и Мениджмънт, който е собственик на софтуерна компания.

През втория ден учениците ще участват в „Иновационен лагер“, където ще бъдат разделени на групи, за да работят по предварително зададен казус за разработване на иновативен продукт.