Безпрецедентно - без журналисти по време на заседанието на КСНС при президента

Волен Сидеров – упълномощен да говори от името на Бареков?

И Сотир Цацаров поканен, взима участие в Съвета.

Вероятна причина журналистите да нямат право да заснемат протоколни кадри по време на КСНС, е притеснителното поведение на Волен Сидеров от миналия път. Bulgariautre припомня, че политика от АТАКА се опита да възпрепятства провеждането на заседанието при президента.

Източници потвърдиха за bulgariautre, че Волен Сидеров е бил упълномощен да говори от името на Бареков по време на КСНС. Въпреки че, закъснял за събитието, той се спрял при контрите.

Държавният глава подчерта, че очаква от политическите сили националноотговорно поведение и консенсус за адекватни действия по кризата с бежанците.

Темата на заседанието е "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България - състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване".

Доклади по темата са поканени да изнесат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Владимир Писанчев и директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров.