В Градски парк „Свети Георги” се извършва прочистване на сухите и опасни дървета

Мисия Добрич

21-11-2013, 15:49

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Започна основен ремонт и изграждане на нови мостове над дерето на река Добричка и към езерата

В Община град Добрич постъпиха запитвания от посетители за случващото се в Градски парк „Св. Георги” и най-вече за резитбите на дървесна растителност. Община Добрич съобщава отново на гражданите, че започна реконструкция на парка в частта източно от ПМГ „Иван Вазов”, около езерата и така наречените „Серпентини”. В тази връзка първите необходими дейности, които Общината и фирмата изпълнител извършват е прочистване на сухите и опасни дървета, основно тополи. Ще се извърши санитарно почистване на скатовете около езерата от саморасла растителност и резитба за подмладяване на храсти. Започна подмяна на тревните площи и изграждане на поливна система. По проекта ще бъдат презатревени около 90 дка тревни площи, засадени над 200 широколистни и 130 иглолистни дървета, около 2300 декоративни храсти и многогодишни цветя. Засаждането на декоративна растителност /дървета, храсти и цветя/ ще продължи и в последствие, през есента на 2014 година от общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти”.

            Дейностите, които се извършват в езерата са свързани с почистването им и последващ основен ремонт и реконструкция. Ще бъде възстановено островчето в първото  езеро, както и моста към него. Започна основен ремонт и изграждане на нови мостове над дерето на река Добричка и към езерата.

            Проектът за реконструкция на Градски парк „Св. Георги” беше предоставен за запознаване и обсъждане от гражданите на Добрич и голяма част от тях са запознати с това, което предстои. Паркът ще бъде обновен - с много места за сядане, изгледни площадки, водна каскада при „Серпентините”, сцена за концерти и други изяви, ледена пързалка и чаканият от много скейтъри терен за изява.

            По думите на много от посетителите на парка това, което предстои да се реализира е една сбъдната тяхна мечта. За да се случи всичко е необходимо търпение и толерантност към строителите.