Ретро вестник и графити на морска тематика част от програмата за Никулден

Пробно дадоха старт на празничното осветление в Бургас, на 6-и Димитър Николов и известен бургазлия ще запалят светлините на елхата

Само за час Бургас грейна като празнично дърво след като от община Бургас направиха тест лайт на коледната украса.

След като стана ясно, че осветлението за празниците е в пълна изправност, предстои пълната готовност за старта на голямото шоу за празника на града - Никулден.

На 6 декември официално града ще бъде осветен от празничната декорация. В 18.00 часа ритуално ще бъде запалена и елхата от кмета на общината Димитър Николов и еднa от обичаните и популярни бургаски звезди.

На този етап обаче от администрацията пожелаха да запазят името му в тайна, за да бъде изненада за бургазлии. 

Тази година програмата за Никулден ще премине под мотото Ретро Бургас, но кулминацията отново ще е големият вечерен концерт.

Първият е предвиден за 1 декември с Me click. Графити художници ще изрисуват специално подвижна стена, на главната улица до общината. Рисунката ще бъде в стил винтидж, а графитите ще са на морска тематика.

Друга новост в програмата за празника ще бъде и ретро вестник, в който ще влязат десетки стари рецепти, истории от миналото на града и изненадващи новини.

Голяма част от нестандартните идеи, които ще се реализират през декември ще бъдат в стила на 20-те и 30-те години на миналия век, издадоха още от пресцентъра на Общината.

Като част от инициативата на кмета Димитър Николов отново в родния си град ще се завърнат известни личности от страната и чужбина.