Наглост! EVN върна клиента, поискал да плати с 6 кила стотинки, заради слаб ток

Животът

28-11-2013, 15:26

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Недоволен плаща на EVN с торба жълти стотинки

Мъжът пробяга 35 км с раница монети на гърба си, но от енергото не приели парите му

EVN отказа да приеме 6,5-килограмова раница със стотинки, с която жител на поморийското село Белодол пожела да плати сметката си за ток в знак на протест.

Както Burgasutre писа Хасан Мехмед е недоволен от енергото, тъй като в цялото село от години жителите се оплакват от прекалено слабото захранване, което не можело да поддържа дори и основните уреди.

Затова Мехмед реши да пробяга 35-те километра от Белодол до Поморие с раница на гръб, в която натовари жълти монети по 1 и 2 стотинки, за да плати 46 лв. сметка за ток.

След нетрадиционния маратон обаче от EVN отказали да приемат парите му и го насочили към клона на Български пощи в Поморие, разказа самият той на среща с поморийския кмет Иван Алексиев.

"Отопляваме се и готвим на дърва. Дори през лятото ни се налага да палим печка, за да си приготвим храната. След като се разбра за протеста ми захранването леко се повиши, но за сметка на това, в домовете на съседите ми стана по-слабо", категоричен е мъжът.

Той разказа, че са изпращани многобройни жалби до енергoразпределителното дружество в резултат, на които са осъществени проверки, но не са констатирани нередности.

"Не получаваме услугата, но я заплащаме", подчерта Мехмед.

Кметът изрази подкрепата си към белодолци и заяви, че ще настоява проверките да се извършват няколко дни поред и в различни часове на деня, за което ще следи и представител на община Поморие.

Хасан Мехмед подари на кмета монета от 2 стотинки, които е намерил докато бягал към Поморие. Той заръча да стоят в касата общината за късмет, за да бъде тя винаги пълна.