Новите тролейбуси в Бургас през април, хартиеното билетче отива в историята

Мисия Бургас

29-11-2013, 16:38

Снимка:

община Бургас

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димитър Николов: Бюджет 2014 залага на достъпна среда и устойчива мобилност

Spirit of Burgas пак 3 дни през лято 2014

Превозните средства ще са в унисон с автобусите - в синьо и бяло

През април следващата година ще започне поетапното доставяне на 22 нови торлейбуса, с което ще бъде завършен целият цикъл по обновяване автопарка на градския транспорт. За да са в унисон с автобусите, които почти година обслужват бургазлии, новите тролейбуси също са решени в синьо и бяло.

"Ще бъде въведена електронната билетна система, всъщност хартиените билети през 2014-а година ще спрат да съществуват. Основание за това ни дава и доставката на тролейбусите, които са последното звено от проекта. Това ще улесни пътуващите и се надяваме да се увеличат пътниците в градския транспорт”, обясни кметът Димитър Николов и допълни, че рейсовете притежават тази система, която ще започне да се използва през следващата година.

Ще бъдат изградени и новите автобусни терминали в к-с "Меден Рудник" и к-с "Изгрев" по проекта за интегриран градски транспорт. Ще бъде изпълнен и първия етап на разширение на мрежата от велоалеи, както и ще бъдат пуснати в екплоатация двете бързи автобусни линии от к-с “Меден Рудник”. Те ще свързват комплекса с централна градска част,  "Изгрев" и "Славейков".

Предвижда се да бъде изградена нова автогара "Юг", както и централната спирка на градския транспорт до БСУ. Освен това ще стартира цялостното видеонаблюдение в ЦГЧ и по основните транспортни артерии, ще заработи и централният офис за управление на градския трафик и контрол над движението на територията на общината.