2358 лица ще получат хранителни продукти

Животът

01-12-2013, 10:18

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Крайният срок за получаване е 31 декември

От понеделник започва раздаването на хранителни продукти от втория транш на програмата „Разпределяне на храни от интер венционните запаси на ЕС“. До края на годината в 5 пункта в Добрич, всеки имащ право на помощ ще получи срещу подпис и документ за самоличност  хранителни продукти.

Право на тази помощ имат хората, които са получавали целеви помощи за отопление от държавата през миналия зимен сезон; онези, които не са ги получавали, но доходите им не надвишават официално определената линия на бедност за 2012 г.; неосигурените майки, получавали помощи за отглеждане на дете до една година; лица, получавали месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания; семейства, получавали през предходната календарна година еднократна целева помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, ветераните от войните, чийто доход не надвишават официално определената линия на бедност за 2012 г. и др.

 

Списъците на право имащите – 2358 лица за град Добрич, са изложени в Дирекция „Социално подпомагане”.  Лицата, неуспели да получат хранителните продукти от първи транш, ще могат да го направят в посочения период за втори транш. Пунктовете, в които можете да получите хранителните продукти са: Пункт №1: Клуб на пенсионера в жк. “Христо Ботев”, Пункт №2: Храм “Света Троица”, Пункт №3: Клуб на пенсионера на ул. “Брацигово” №20, Пункт №4: Клуб на пенсионера на ул. „Дунав”, Пункт №5: ДКЦ – 2, бул. „25-ти ІХ”. Работно време на пунктовете за първи транш, включващ периода 2 декември до 31 декември от понеделник до петък - 8.30 до 16.00 часа.