След гаврата в Добрич, нови подигравки с Апостола, Вазов и Солунските братя във Фейсбук

Мисия Добрич

05-12-2013, 11:01

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Подигравателни страници на Апостола, Иван Вазов и Св. Св. Кирил и Методий разбуниха духовете във Фейсбук.

 Групите "Васил Лески" и "Диван Газов" вече събраха стотици харесвания, докато най-хитовата  "Kiril Metodii i brat mu" гони 2 000 лайка, пише dartsnews.bg.

И докато някои се забавляват със съдържанието им, това не се харесва на десетки други Администраторите получават стотици обиди и открити заплахи от засегнати от чувството им за хумор потребители.

 Според едни подобни шеги са гавра с национални светини, а според други това е чист сарказъм.

 Традиционно чувствителните по такива теми националисти пък вече взеха отношение по казуса. От ВМРО разпространиха призив страниците да бъдат атакувани с докладвания за обидно съдържание и съответно свалени от социалната мрежа.

 "ВМРО осъжда строго поредната антибългарска проява на хора, които живеят в България, но се отнасят така, сякаш са национални предатели. Организацията призовава всеки родолюбец да докладва тези страници, докато извършителите не бъдат блокирани, а актът им – заличен от социалната мрежа", съобщиха "войводите" на официалната си страница.

Припомняме, че през октомври м.т. роми от гимназията по Автотранспорт в Добрич се гавриха с портретите на националния ни герой Васил Левски и на цар Симеон I княз Борис.

Снимката в социалната мрежа на мургавите младежи, заели непристойни пози пред ликовете на българските владетели и  Левски, разбуни цяла България.