Литекс се доближи до Лудогорец след успех над Славия, талант на ловчанлии с гол красавец

Спорт

07-12-2013, 16:01

Снимка:

Sportonline.bg

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

Литекс постигна успех с 2:1 като гост на Славия в първи мач от 21-ия кръг на родната "А" група. С днешната победа ловчанлии се доближиха на точка от лидера в класирането Лудогорец, който в 15:15 часа излиза срещу Левски. За победителите се разписаха Армандо Ваюши и Страхил Попов, като вторият отбеляза невероятен гол във вратата на Георги Петков. За домакините отбеляза младият талант Антон Велков, а голмайсторът на тима Атанас Курдов изпусна дузпа в началото на мача.

Срещата започна с масиран натиск на Литекс, а само в първите 10 минути "оранжевите" можеха да стигнат до 3 гола. При първата атака в мача Ваюши излезе сам срещу Петков, но от малък ъгъл не успя да го преодолее. Следващите две възможности бяха пред Джордан, който на два пъти бе съвсем близо до гол, но при първия му опит топката бе избита от голлинията, а при втория бранител изби топката секунда преди да я вкара в мрежата на Георги Петков.

В 17-ата минута Славия получи правото да изпълни дузпа, след като Антон Недялков дръпна за фланелката Да Силва и го събори на земята. Голмайсторът на Славия Наско Курдов се превърна в грешник за своя тим, тъй като не успя да се разпише от бялата точка.

Гостите от Ловеч взеха инициативата в мача и логично успяха да открият резултата. Армандо Ваюши получи перфектен пас по крилото и с хладнокръвен удар от воле успя да порази вратата на Георги Петков - 1:0 за Литекс.

Само минута по-късно Джазула бе изведен сам срещу Георги Петков, но ударът му мина встрани от вратата.

През второто полувреме славистите излезнаха променени и желанието им за гол бе възнаградено в 56-ата минута. Тогава Галин Иванов центрира по тревата успоредно на голлинията и младият Костадин Велков без проблеми засече топката в мрежата за 1:1.

Кулминацията в мача дойде в 75-ата минута, когато Страхил Попов препарира Георги Петков с невероятен прехвърлящ удар от границата на наказателното поле.

С днешната победа Литекс запазва втората позиция и вече има 46 точки в актива си.

Славия пък остава на деветата позиция с 23 точки.

 

СЛАВИЯ - ЛИТЕКС 1:2
0:1 Ваюши 31'
1:1 К. Велков 57'
1:2 Попов 74'

СЛАВИЯ: Петков, Пашов, Ст. Велков, К. Велков, Атанасов, Банинг, Шалаев (85 - О. Шалаев), Янков, Да Силва, Иванов, Курдов

ЛИТЕКС: Александров, Попов, Божиков, Миланов, Недялков, Славчев, Цветков, Джазула (85 - Златинов), Цветанов (90 - Руменов), Ваюши, Джордан (61 - Манолов)