Олимпийският медалист Тервел Пулев и световната шампионка Мария Петрова пристигат в Благоевград за церемонията „Спортист на годината“

Тервел Пулев е поредната ярка звезда на българския спорт, която потвърди участие в церемонията „Спортист на годината“ в Благоевград. След световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова, европейският шампион по бокс също прие да бъде сред официалните гости на традиционната церемония. По-рано днес спортните журналисти в Благоевград номинираха и състезателите, които ще спорят за престижното отличие. Те са подредени в две категории – „Мъже, жени и младежи“ и „Деца и юноши“.  Място в първата група са намерили Албена Малчева, Георги Гайдарджиев, Красимир Костадинов, Ейми Тасева и Кристина Иванова. Младите спортни надежди във втората категория са Емануил Богоев, Сашо Андреев, Любомир Бакалски, Антон Огорелков и Георги Цурев.

На тазгодишната церемония по традиция ще бъдат избрани и победителите в надпреварата за „Треньор №1 на Благоевград“, „Отбор №1 на Благоевград“, „Спортен журналист №1 На Благоевград“, както и носителят на престижното отличие за ветерани „Цялостен принос към спорта в община Благоевград“. Събитието, което ще събере спортни звезди от цялата страна, ще се проведе на 17 декември, от 19 часа, в зала „Скаптопара“. Сред номинираните в отделна категория са и 40 деца от 13 спортни клуба, които са извоювали шампионски титли на национално ниво в своите спортове.

През изминалата година за спортист на годината бе избрана трикратната европейска шампионка по таекуон-до Албена Малчева.