Обявиха горещ телефон за непочистени улици

Мисия Варна

12-12-2013, 11:25

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

13 снегорина шетат във Варненско

Снегът дойде и във Варна

Основните маршрути са обработени с луга, реагирано е на два сигнала за заледяване

При нередности по зимното почистване и поддържане, гражданите могат да сигнализират на телефон 052/820 112. От общината обявиха, че през изминалата нощ е започнало обработването на пътищата съгласно договорите с фирмите, поддържащи пътната мрежа при зимни условия. Автобусите на градския транспорт се движат без проблеми и по график. Основните маршрути са обработени с луга, реагирано е на два сигнала за заледяване в района на сп. Почивка до ІV езикова гимназия и в района на местност „Ракитника”. 

От тази зима комисиите, които контролират дейностите по снегопочистването в община Варна, ще бъдат разширени, като екипите ще работят на терен, за да имат преки наблюдения върху работата на фирмите, избрани да поддържат уличната мрежа в зимни условия. Цялата налична техника на фирмите е включена в GPS система, която се следи от общината. Всяка фирма разполага с оперативен план за работа при зимни условия и с график за дежурства на ръководителите и водачите на МПС за целия зимен период.

Изпълнители на обществената поръчка, проведена през 2012 г., с предмет „Поддържане на уличната мрежа, общинските пътища и участъците от републиканските пътища в района на община Варна при зимни условия за сезон 2013-2014“ са:

1. „Инжстройинженеринг” ЕООД – район „Владислав Варненчик”, кметство Казашко и кметство Тополи
2. ДЗЗД „Зебра Варна” – район "Аспарухово", кметство Звездица и кметство Константиново.
3. ДДЗ „Варна Строй 2012” – район "Младост", кметство Каменар
4. ДЗЗД „Обединение АБ Варна” – район "Одесос"
5. Хидрострой АД – район "Приморски"