Валери Божинов пред SL: Ще се завърна по-силен!

Спорт

12-12-2013, 15:48

Автор:

Sportonline.bg

Всичко от Автора

Вижте какво каза футболиста за целите си, националния отбор и критиците

Българският национал Валери Божинов даде ексклузивно интервю пред Sportonline.bg, в което коментира доста теми в последно време, както и тази за своето бъдеще.

Екс-нападателят на Манчестър Сити и Ювентус в момента води дело срещу Спортинг Лисабон, но нещата с португалския клуб са към завършек и се очертава през януари стрелецът да си намери нов отбор.

Преди няколко дни той обяви пред нашата медия, че целта му е да играе в Европа и за момента акостиране в българското първенство изобщо не стои на дневен ред пред него.

Той потвърди позицията си, като обяви същото и този път.

- Здравей Валери, имаш ли предпочитания в кое първенство да заиграеш през януари? Ти прекара много години в Италия и се предполага, че там ти е най комфортно. Беше обаче и в други държави.

- Целта ми е да играя в Европа, няма значение, дали е Турция, Русия, Италия, Германия или някое друго европейско първенство. Важното за мен е да играя. Италия ми е най на сърце, защото там тръгнах като футболист, защото там играх доста време и прекарах доста години там. Не бих обаче пренебрегнал добри оферти от други страни. Турското първенство например е страхотно. За един футболист е истинска чест да играе там. Силни отбори, страхотни фенове. Аз бих се радвал например да заиграя в турски клуб. Ще видим обаче какво ще стане. В момента не искам да коментирам нищо конкретно за бъдещето ми, докато не се получат нещата.

- В момента в какво физическо състояние си? Поддържаш ли някаква форма и готов ли си да бъдеш веднага на разположение, на бъдещия си отбор, в който ще преминеш?

- Тренирам по два пъти на ден, подготвям се, за да мога веднага да се включа, когато си намеря нов отбор. Нещата със Спортинг се очаква скоро да приключат и дай Боже през януари да подпиша договор с някой отбор и да играя. Поддържам форма, макар че не съм играл доста време, не си губя времето и тренирам усилено. Най-важното нещо за мен е да играя. Да си намеря нов клуб и да подновя кариерата ми. Знаете обаче, че през януари отборите провеждат своите подготовки, така че това може да ми бъде само от полза за състоянието ми.

Вижте цялото интервю в SPORTONLINE.BG.