Бивш атакист от Бургас: Сидеров с 5 офшорни фирми на Сейшелите

Подразнен човек от партийната централа се е добрал до компютъра на Волен Сидеров или Деница Гаджева, откъдето са взети снимките от екзотичните ваканции на лидера

Подразнен човек от партийната централа се е добрал до компютъра на Волен Сидеров или Деница Гаджева, откъдето са взети снимките от екзотичните ваканции на лидера на „Атака”, подозира бивш активист и шофьор на партията. Сидеров е нощувал в скъп френски хотел и около рождения ден на Гаджева, разкри бивш народен представител от националистическата формация.

Двамата гостуваха в „Здравей, България”, за да хвърлят повече светлина по фактите, свързани с визитите на Сидеров в Куба, Венеция, Париж, за които има съмнение, че са платени с държавни пари. Скандалът около скъпите почивки на лидера на „Атака” се разраства, след като вчера от парижки хотел потвърдили за Нова ТВ, че депутатът е платил 15 хил. евро за шест нощувки в „Четири сезона” преди няколко години.

„Не за първи път Волен Сидеров е почивал в скъп френски хотел. Миналата година, около рождения ден на Деница Гаджева лидерът на „Атака” е бил отново във Франция и платил 1 110 евро на нощувка”, каза в ефир бившият депутат Стоян Иванов. Документите, които разкриват тази екскурзия, били предоставени от телевизия СКАТ на бившия сподвижник и днес политически опонент на Сидеров – Валери Симеонов.

Бившият народен представител смята, че скандалът около снимките не е свързан с някаква конспирация срещу „Атака”, а е забъркан от някой подразнен човек от партийната централа, успял да се добере до компютъра на Волен Сидеров или Деница Гаджева и да изнесе фотографиите от екзотичните дестинации.

„Попитайте Сидеров за петте офшорни фирми на Сейшелските острови”, призова също Иванов. Откъде са парите за тези фирми, кой ги е превел там”.

„Това за почивката в Париж не ме учуди. Г-н Сидеров може да си го позволи с нашите пари - парите на данъкоплатците”, коментира Ивайло Нинов – бивш шофьор и активист на „Атака”.

Когато Нинов напуснал през 2011 г., подал сигнали до ред институции за злоупотреба с държавната партийна субсидия, която възлиза на над 4 млн. лева годишно. Бившият активист на националистическата партия даде пример и с измама, свързана с платените, но несменени врати в сградата на партийната централа на ул. „Врабча” 1.

По думите на Ивайло Нинов „лидерът на „Атака” вкарва в парламента хора без образование, които не са си представяли, че могат да са там. Това са неговите телохранители”. Двамата му бивши съпартийци са на мнение, че скоро на екзотичните снимки ще се появят и други членове на парламентарно представената партия.

източник: Нова Тв