147 медала за спортистите от Спортно училище в Добрич през 2013 г.

Спорт

13-12-2013, 13:24

Снимка:

ИА Добруджа

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

22 награди раздаде днес директорът

Джошкун Якубов - хандбал и Стоян Добрев – борба са № 1 на Спортното училище в Добрич за 2013 год., съобщи ИА Добреджа. Двамата събират по 188 т. Днес те бяха наградени от директора на училището Николай Дяков на специална церемония, на която присъстваха гости от общината в лицето на зам.кмета Иван Колев и началник отдел"Образование и култура" Нейчо Нейчев, президенти на спортни клубове, треньори и спортисти. Двамата първенци са ученици от 12 клас и през пролетта ще завършат своето обучение, но и двамата се състезават при мъжете. На втора позиция е състезателят по вд.тежести Себайдин Халим, който е десетокласник. На трето място е осмокласникът Панайот Димитров,състезател по борба . Четвъртото място се поделя от боксьор и тежколекоатлетка- седмокласниците Валентин Иванов и Даяна Димитрова. Пети са двама лекоатлети, състезатели по спортно ходене - Николай Минков и Рая Николова. На шеста позиция се нарежда хандбалистът Николай Запрянов, който е абитуриент. Седмото място е за боксьора Ивайло Йорданов, осмото – за колоездача Джем Реджеб. На девета позиция отново са класирани двама състезатели – хандбалистите Йордан Стоянов и Златан Петров. Десетото място се дели от Атанас Атанасов-бокс и Бончо Бончев – борба.

За отбор на годината е обявен отборът на Боксов клуб "Добруджа", следван от юношите старша възраст-хандбал и момчетата от клуба по колоездене.

Има и поощрителни награди - за най-добра гимнастичка е обявена Магдалена Кирилова. Най-добър футболист- Дони Дончев. Най-перспективен състезател е също футболист- Николай Николов, а отличник в учението и спорта – Благовестина Костадинова-худ.гимнастика.

147 са медалите, завоювани от учениците от Спортното училище за 2013 г. От тях 21 са златни, 50 са сребърни, 70 бронзови. Най-добри са постиженията на спорта бокс- 11 златни, 10 сребърни и 20 бронзови медала. Догодина Спортното училище в Добрич посреща 30 годишен юбилей.