Леля Мария, чичо Стойчо, Аничка и Николай получиха приза "Добрият Самарянин" за 2013г.

Церемонията по връчването на годишните награди "Добрият Самарянин" 2013 година събра снощи многобройна публика в залата на Държавна опера-Стара Загора.

15 бяха номинациите в конкурса, който търси и разказва за добротворци, направили нещо значимо в полза на друг човек, изпаднал в тежка житейска ситуация или беда.
Леля Мария, чичо Стойчо, Аничка и Николай станаха носителите на третото издание на статуетката "Добрият Самарянин".
Историята-преди 7 години Мария Попова от Хасково и нейните близки приемат в семейството си младеж, лишен от родителска грижа.
Благодарение на тези добри самаряни един млад човек успява да започне работа, да завърши висшето си образование и да се реализира достойно в живота. За Мария Попова да помага на деца от социални домове и на хора в нужда е призвание и тя е придала това и на децата си.
Отличието на общността спечели д-р Соня Вътева-майка на младия алпинист Григор Вътев. В началото на 2013 г. при изкачване на връх той и негови приятели биват пометени от лавина. Соня Вътева се оказва човекът с ключова роля, който задвижва животоспасяващата акция на сина си. Благодарeние на нея днес той не е в инвалидна количка, а продължава да практикува любимия си спорт.
Юбилейна статуетка "Добрият самарянин" с позлатени криле, създадена специално за петнадесетгодишнината на Сдружение "Самаряни" пое "щафетата на доброто", като бе символично връчена на г-жа Светла Димитрова, директор на РИМ - Стара Загора. Статуетката ще може да бъде видяна още следващата седмица в старозагорския Исторически музей. 
Специални гости на събитието бяха популярната водеща на предаването "Град на ангели" по ТВ7-Ирина Тенчева и магнетичната българска изпълнителка Роси Ганева, която поздрави публиката с няколко свои изпълнения и получи от организаторите торта-изненада, защото участието в концерта съвпадна с рожденния й ден. 

Еврокомисар Кристалина Георгиева отправи специално видео послание към всички добротворци, организатори и гости на церемонията на доброто.
Накрая всички номинирани бяха поканени на сцената, за да излязат от анонимност и да бъдат пример за добротворчество и безкористност в проявленията на алтруизъм и сърдечност.