Омразата срещу ГЕРБ в Реформаторския блок обслужва интересите на БСП и ДПС

Александър Йорданов: Войната, която се води в десницата, разколебава хората, които искат да не гласуват за БСП, ДПС и "Атака"


Ако на някой в Реформаторския блок не му е ясно, че трябва единодействие, сътрудничество и разбирателство в българската десница за постигането на най-важните цели – предсрочни избори и формиране на едно стабилно мнозинство за управление в следващия парламент, то той просто не разбира нищо от политика, категоричен е Александър Йорданов (едно от знаковите лица на СДС, бивш председател на парламента и активен участник в събитията у нас от 10 ноември досега).
По думите му целите се постигат с компромиси, взаимни отстъпки и без поставяне на предварителни условия като барикади.
''Омразата срещу ГЕРБ, която личи от изказвания на политици от Реформаторския блок, е контрапродуктивна, защото обслужва само интересите на БСП и ДПС'', категоричен е Йорданов.
Според него тези две партии ще имат винаги твърд електорат, вдигащ предварително високо бариерата, която днешната опозиция трябва да прескочи, за да стигне до управлението на страната.
Войната вътре в десницата разколебава хилядите хора, които биха искали да гласуват по друг начин, а не за БСП, ДПС и "Атака", заключи Александър Йорданов.
Цялото изказване можете да гледате тук: