Бат’ Сали: На изборите през 2015г. няма да съм единственият циганин в парламента

Депутатът от ДПС Александър Методиев, по-известен с прякора си Бат Сали, заяви, че на следващите избори няма да бъде единственият циганин в парламента

През 2015 г. няма насрочени парламентарни избори, поне за момента. Не става ясно откъде Бат’ Сали е сигурен, че тогава ще има парламентарен вот и че “няма да бъде сам”.

Народният представил беше в студиото на Нова, за да обясни как е заменил ливада за скъп парцел в града.

Бат’ Сали е взел три декара урегулирана земя близо до центъра на града след замяна срещу гола селска ливада.

При замяната ливадата на народния избраник, е била оценена на малко над 92 000 лв. за площ от 3 декара, пише в заповедта на община Самоков.

За справка цените на ливадите у нас вървят между 300 и 1000 лв. на декар. Което в най-изгодният за депутата случай би означавало, че ливадата му е 3000 лева, а не 92 000, каквато е цената на замяната всъщност.
Самите ливади Александър Методиев е купил за 19 стотинки на квадратен метър през 2005-та година. Народният представител потвърди, че е заменил земята на такава ниска цена и уточни, че по онова време искал да се занимава със земеделие.

Парцелът, който получил пък бил в близост до циганския квартал на Самоков. По думите му тогава частните имоти в района вървели от 30 до 120 евро на квадратен метър, докато общинските се продавали на цени от 15 до 30 лв.

Методиев припомни, че преди 2007 г. около Самоков се продали имоти на завишени земи и даде пример с англичани, които масово купували земи в региона.

Според него тогава е бил възходът в скъпите цени на имоти в Самоков и няма нищо нередно в заменката. „Очакваше се стартирането на Супер Боровец и се очакваше да има продажба на имоти и след това”, обясни Алексъндър Методиев.