Борисов: Огорчен съм, че сегашните български министри вече се третират в Брюксел като пощальони

Правителството на Орешарски харчи стотици милиони, без да са ясни каквито и да е параметри по „Южен поток”

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с председателя на ЕНП Жозеф Дол. По време на срещата в Брюксел Дол е проявил интерес към политическите процеси в страната ни.
По време на срещата Бойко Борисов попита председателя на Групата на ЕНП в Европарламента за подробности около писмото на евродепутати до европейските и българските институции, в което настояват Волен Сидеров да бъде разследван за пране на пари и корупция. Борисов прояви интерес към съдържанието на писмото, защото то не е подписано от български евродепутати от ГЕРБ. Интересът на председателя на ГЕРБ беше предизвикан поради загрижеността му към обвързването на управлението на България от страна на лидера на ПЕС Сергей Станишев и ДПС с партия Атака и Волен Сидеров.
По време на разговора Бойко Борисов изрази пред председателя на ЕНП Жозеф Дол огорчението си, че българските министри вече се третират в Брюксел като пощальони. Борисов даде пример с проекта „Южен поток“, засягащ Европа и България, и за който българското правителство вече харчи незнайно за какво стотици милиони, без да са ясни каквито и да е параметри по проекта. Очевидно целта е тези пари да бъдат откраднати както при проекта за строежа на АЕЦ „Белене“, коментира Борисов.