Цецо Соколов и компания зарадваха малчуганите от Дома за сираци в Дупница

Волейболистите на Марек Юнион-Ивкони изненадаха приятно дома за деца лишени от родителски грижи “Олга Стоянова” в Дупница, съобщи dennews. Двама от шампионите Борислав Апостолов и Мартин Иванов посетиха Дома, в който живеят 49 деца.
“Знаем, че всеки такъв дом има нужда от подкрепа и най-вече децата. Затова целия отбор решихме да помогнем и събрахме една сума, която да дарим за нуждите на тези деца. Те трябва да знаят, че винаги има хора, които ще ги обичат и ще им подават ръка”, сподели Иванов. “Спортът не е само спорт, той е и начин на живот, който те учи да оцеляваш и да вярваш, че мечтите са постижими. Затова се обръщам към всички деца тук, вярвайте в мечтите си бъдете уверени, че ще се сбъднат. Един ден това ще стане”, пожела им Апостолов. “С момчетата от отбора сме говорили и от тук насетне ще помагаме по-често и по-редовно. Условието обаче е, да бъдете редовно в залата на нашите мачове, защото сте вече част от нашия отбор”, допълниха двамата и получиха обещание за това от директорката на Дома Красимира Александрова.

“В момента вие сте като Дядо Коледа за тези деца. Най-искренно ви благодаря за жеста и най-вече, че сте се сетили за децата”, обърна се към тях Александрова. Децата от дома подариха на волейболистите собственоръчно изрисувана картина на Исус Христос и керамика.
С това обаче подаръците за децата не свършиха. От сдружение “Приятели на волейбола” бяха осигурили топки за малчуганите. Другият голям предколеден дар за децата обаче бе от звездата на националния ни отбор и бивш волейболист на Марек Юнион-Ивкони Цветан Соколов. “Разбрах, че имат нужда от компютър за развлечение и не съм се замислял въобще. Не е много, но е от сърце. Като спортисти, ние сме длъжни да даваме пример в обществото и да радваме не само тези хора в залата, но и тези деца, които имат нужда от обич и грижи. Тяхната искрена усмивка и едно “Благодаря” струва повече от всички спечелени титли. Всеки трябва да помага”, сподели по телефона в пряка конферентна връзка от лагера на националния отбор в София Соколов. “Следващия път, когато се върна в Дупница ще дойда в Дома да поиграя волейбол с тях”, обеща Цецо.
“Видяхте светлинките в очите на тези деца от тези дарове. Това е наистина много за тях и ще им вдъхне още повече надежда. Трябва да имаш голямо сърце, за да направиш такива жестове. Волейболистите на Марек Юнион-Ивкони и Цветан Соколов са истински пример за това. Да преследват още по-големи успехи и да покоряват още по-високи върхове, защото имат големи сърца”, заключи Красимира Александрова.