Нагло! Събират пари за болно дете от фалшив профил на Черната Златка

Малката Наталия наистина има нужда от помощ, за нея вече е организирана кампания от родителите й

Нагъл измамник набира средства за дете с церебрална парализа и епилепсия от фалшив профил на бургазлийката Златка Димитрова в социалната мрежа фейсбук. Оттам ежедневно се изпращат призиви за помощ за 7-годишното момиче.

"Този профил е фалшив на 100%. Не мога да разбера колко лош човек трябва да си, наистина да се възползваш от болката на други хора и от тяхната мъка, за да изкарваш пари на техен гръб", каза пред Нова телевизия Черната Златка.

Схемата е проста, посланието ясно - който иска да помогне, може да разбера как, като изпрати лично съобщение. Когато се изпрати съобщението излиза автоматичен отговор - "Заявката Ви не е разпозната". Така тези, които наистина искат да помогнат на Наталия, пишат отново на фалшивата Златка. Тя настоява да продължат с есемесите, докато не получат правилния отговор. А той е - "Успешно заредихте 5 лева към акаунт".  Парите, които сте дали обаче със сигурност не отиват в сметката на Наталия.  Детето наистина е в нужда и има собствена дарителска кампания.
"Наталия има дарителски есемес и нейният дарителски есемес е на номер 17 777 с текст DMS NATALIA. Това е есемесът, който помага на нея. Средствата от тези есемеси отиват при нея", обясни майка й. Притесненията на майката са, че тези злоупотреба може да и попречи да осигури на детето си по-добър живот. Единственият му шанс да проходи и да проговори са скъпоструващи лекарства, операции и процедури.

"Освен фалшивият профил, това е злоупотреба с човешка съдба. Това е много повече, отколкото самия фалшив профил. Няма по-голяма болка от това да имаш близък човек вкъщи и всичко зависи от пари", допълни майката. За злоупотребата със съдбата на детето са запознати и властите.