Протестиращите в Пловдив чакат БГ чудо за Коледа, Орешарски да каже: Оставка

Стотици излязоха на коледния протест срещу правителството (СНИМКИ)

Повече от 200 души се събраха на коледния протест в Пловдив. Ранобудните студенти получиха подкрепата на голяма част от пловдивските недоволни, които вече шест месеца настояват за оставка на кабинета "Орешарски".

Точно в 14,30 часа шествието пое по Главната улица, отправяйки се към крайната цел - площад "Съединение".

Няма да се откажем, докато не постигнем целта си. Пловдивчани доказаха, че дори в тези светли дни се събират, за да изгоним управляващите, казаха студенти. Да се обединим, за да преосновем наново държавата си, да стане тя едно по-добро място за живот, защото в момента разпадът е пълен, призоваха още те.

Младите хора се похвалиха, че част от пловдивските "ранобудни" са отпътували към София, за да се включат в протестните действия там.

Лозунги, скандирания и революционни песни огласиха центъра на града, недоволните минаха и през сградата на областната дирекция на полицията, където поискаха оставката на вътрешния министър Цветелин Йовчев. След което протестиращите блокираха за кратко бул."Шести септември".

Искаме да благодарим на всички, присъединили се към нас днес. Специални аплодисменти заслужават и пловдивските протестиращи, които всеки ден стоят пред общината и не се отказват вече шест месеца, заявиха студентите пред паметника на Съединението. Подновяваме акциите си още през януари, категорични бяха те.

Протестът приключи с емоционално изпълнение на българския химн.

 

Днес се провежда общонационален протест за оставка на кабинета Орешарски. Недоволство има във всички големи градове у нас.

Очаква се хора от над 40 града у нас и в чужбина да излязат на улицата и да поискат незабавна оставка на правителството. Хиляди българи от цялата страна и в чужбина са заявили участие в социалните мрежи. Датата е специално избрана, за да даде възможност на българите, живеещи в чужбина да се включат в протеста, докато са у нас за празниците.

В Пловдив за втори път се проведе национална акция на Ранобудните студенти . Пред точно 47 Лафки в градаи още толкова в столицата младите хора на България бяха разлепили стикери с надпис "Не купувай от мафията, остави Пеевски гладен!" .

Окупирайки новата търговска верига "Лафка" те за пореден път застанаха срещу политическата олигархия и приемането на нови закони, внесени вече в Народното събрание за гласуване.