Вики се бори с тумор в мозъка, правят базар на ул. "Младежка"

Животът

27-12-2013, 13:17

Снимка:

dnes.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За лечение в Германия трябват 113 000 евро

Момиченце на 12 месеца от Пловдив е с тумор на мозъка. Заболяването на Вики е рядко и в България няма практика за такова лечение, каза майката Даниела Христова.

Туморът е открит, когато детето било на 8 месеца. Започнало с леко трептене на оченцето. "Операция не може да се направи, тъй като обхваща двата очни нерва и означава, че трябва да я ослепят. Препоръчва се лечение, което да забави процеса и да убие туморните клетки", споделя Даниела пред dnes.bg.

За бебето е необходима е спешна помощ в чужбина, за да оздравее и да продължи да радва родителите си. Лечението в Германия струва  113 хиляди евро, които семейството няма как да осигури само.

Близки на родителите днес до края на деня организират благотворителен базар на пазара на улица "Младежка" в Пловдив, за да направят повече хора съпричастни към заболяването на малката Вики.

Има разкрита и дарителска сметка в банка Societe Generale Експресбанк. BIC code: TTBBBG22 IBAN: BG35TTBB94001525767173 титуляр: Даниела Красимирова Христова (майка на Вики).