Кметът на Добрич посрещна новоизбрания митрополит Йоан

Мисия Добрич

29-12-2013, 15:06

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Духовниците посетиха и приюта в храм „Света Троица”

С китка здравец погача, кметът на Добрич Детелина Николова посрещна пред сградата на общината новоизбрания Варненски и Великопреславски митрополит Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан.

„Днес е пълна радостта ни затова защото сте сред нас и заедно можем да се поздравим с: Честито Рождество Христово! Вярвам, че вашите усилия и вашата работа ще допринесат за вярата, укрепване на надеждата, за благоденствието на добруджанци.” , заяви Николова. Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа” с художествен ръководител Стоян Господинов поднесе музикален поздрав за присъстващите на тържеството. Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан каза: „От името на нашия скъп български патриарх Неофит, от името на нашите събратя духовници благодаря за топлия прием и че на това високо място имам възможност в днешния ден, в благодатта на Рождество Христово да посетя ръководството на град Добрич.”

В сутрешните часове на деня митрополитът отслужи Света Литургия в църквата „Св. Георги Победоносец”, където се събраха множество миряни.

По късно днес по покана на Детелина Николова митрополит Йоан посети приюта към православния храм „Света Троица”, за да благослови децата, които живеят там.